Taalmodel: streepje of geen streepje bij combinaties met eigennamen

FOUT Voor het eerst sinds de uitspraak heeft de familie-Jackson gereageerd.

GOED Voor het eerst sinds de uitspraak heeft de familie Jackson gereageerd.

VERKLARING

Het is een interessant geval: geen streepje in de familie Jackson. Met een streepje geven we aan dat een groep, werkstuk of kwestie naar iemand genoemd is: de commissie-Geerts, het rapport-Van Traa, de zaak-Dutroux. De familie is niet genoemd naar Jackson, ze heet gewoon zo.

2 gedachten over “Taalmodel: streepje of geen streepje bij combinaties met eigennamen

  1. Aha, de examens zijn goed afgelopen! Gefeliciteerd! Ik leer hier zelf trouwens ook nog wel het een en ander bij. Ik ben jaren geleden afgestudeerd als neerlandicus, ik bekijk die taalproblemen om mijn kennis op een degelijk niveau te houden.

    Like

Reacties zijn gesloten.