Anderhalve meter

WAARSCHUWING: anderhalve meter is langer dan je denkt.

infographic20799x530-hou20anderhalve20meter20afstand1_0

Toen ik daarnet in de supermarkt was viel me iets op aan de afstandsmarkeringen aan de kassa’s, en thuis heb ik het nagemeten: anderhalve meter is een stuk langer dan ik dacht.

Een judoka uit Litouwen had drie maanden geleden tijdens een video conference call al eens gezegd dat de meeste mensen niet weten wat anderhalve meter is.

Het is niet zo ver als de tekening hierboven de indruk wekt, maar veel korter is het ook niet. Als twee mensen met gestrekte armen tegenover elkaar staan, en hun vingertoppen raken elkaar, dan is het al te dicht.

Het is voor iedereen het veiligst om het thuis eens uit te meten.

Een gedachte over “Anderhalve meter

  1. Punt is de definitie. Volgens mij moet je anderhalve meter nemen tussen je eigen mond en het dichtstbijzijnde ongeklede lichaamdeel van de ander. In dit geval de vuist. Want als je niest kan je die hand besmetten en de ander kan met die hand in de ogen wrijven. De tekening klopt misschien, alleen de pijl zou op moeten houden boven de vuist van de ander. Je kan dus ook maar beter niet met de armen omwijd lopen. 😉

    In de supermarkt lijken het vooral de 60plus vrouwen te zijn die van 1,5 meter hooguit 0,5 meter maken. Mannen en jongeren meten wat beter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s