“Kroniek van Geraardsbergen: een vogelvlucht door het verleden”

“Kroniek van Geraardsbergen: een vogelvlucht door het verleden”
door Ivo Mariën met de medewerking van Albert Schrever

In september 2007 verschijnt de “Kroniek van Geraardsbergen, een vogelvlucht door het verleden” door Ivo Mariën met medewerking van Albert Schrever.
Dat werk wil de lezer verrassen met een nooit eerder verschenen chronologisch overzicht van wat de Oudenbergstad meemaakte van het begin tot vandaag. Het brengt de geschiedenis van Geraardsbergen in ongeveer duizend stappen.

Henri Pirenne zei dat we de geschiedenis van België mogen beschouwen als de microgeschiedenis van Europa. Ivo Mariën past hetzelfde idee toe op Geraardsbergen: het verleden van de Oudenbergstad is een microgeschiedenis van België en daardoor ook van Europa.

Het heemkundig en historisch tijdschrift “Gerardimontium” leverde hem veel materiaal, maar het bleef daar niet bij. Hij stelde zijn plannen voor aan Albert Schrever. Schrever was bereid eraan mee te werken. Het intense opzoekingswerk en de goede samenwerking van het duo leidde tot een historische publicatie zoals er over Geraardsbergen nog niet bestond.

De kroniek telt ruim 100 pagina’s en een tiental illustraties. Hij wordt gedrukt door Van de Maele te Geraardsbergen. Het werk verschijnt op zondag 16 september 2007.

De normale prijs is 15,50 euro, maar wie er vroeg bij is krijgt een korting en betaalt slechts 12,50 euro.
Die lage intekenprijs geldt tot en met zondag 16 september 2007.
Vooraf intekenen kan tot 16 september 2007 door 12,50 euro te storten op rekeningnummer 001-5230589-37 met het adres “Kroniek van Geraardsbergen”, Koppenhollestraat 69, B-9500 Geraardsbergen (België).

De voorintekenaars mogen hun exemplaar afhalen als het boek aan de pers wordt voorgesteld.

Meer info: Ivo Mariën, +32-(0)54-43.82.87, of via ivomarien@hotmail.com